Time in Africa

Daily life passes slowly in Magreb. Locals are chatting to each other and buying colorful goods on a marketplace into medieval Medina of Rabat.Time in Africa has its own measures.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Sure is cold here and I ain’t lyin’
The stairs lead nowhere and time is dead
If I had someone just to listen I’d tell them stories of paradise"

Monster Magnet lyrics from the song  named "Paradise".

Christianity in Kyrgyzstan

Eastern Orthodox Christianity is the largest Christian denomination in mostly muslim-oriented Kyrgyzstan with between 700,000 to 1.1 million followers which are made up of ethnic Russians
Russian Orthodox Cathedral in Central Asia (Bishkek, Kyrgyzstan)
The interior of the Russian Orthodox Cathedral in Bishkek



Keeping the faith
 

Οδοιπορικό στη ξεχασμένη Καρατζόβα

Οι κορυφές της Τζένας στο δυτικό άκρο της Αλμωπίας
Όπου και να πας, όπου και γυρίσεις το μάτι σου πρασινάδα μέχρι τους πρόποδες των βουνών. Κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο το πυρωμένο τοπίο του κάμπου της Καρατζόβας λαμπυρίζει ανάμεσα στα βουνά. Ανατολικά το Πάικο, σύνορο με το Νομό Κιλκίς, βόρεια το Πίνοβο να κρύβει στις κορφές του το σύνορο με την ΠΓΔΜ, δυτικά στέκει μεγαλόπρεπα ο ορεινός όγκος της Τζένας με τα γυμνά ριζά και τις απόκρημνες πλαγιές, νοτιοδυτικά και στο βάθος το Καιμακτσαλάν ενώ στο νότο μόλις που διακρίνονται τα σπίτια της Αριδαίας και πιο πίσω η μοναδική ομαλή δίοδος στο οροπέδιο της Αλμωπίας από όπου περνάει και οι οδικές αρτηρίες προς Έδεσσα και Σκύδρα.....
Ο ήλιος χάνεται πίσω από το Πίνοβο
Σπίτια νεόκτιστα (ας είναι καλά ο σεισμός της δεκαετίας του 90) με λουλουδιασμένες αυλές αλλά χωρίς συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό στυλ που προσπαθούν να συνταιριάξουν το κιτς του παροδικού νεοπλουτισμού με την τσιμεντολάγνα υπερβολή των τοπικών "εργολαβίσκων".....Μικρά και μεγαλύτερα χωριά με πληθυσμιακό αχταρμά που αντανακλά το παρελθόν της περιοχής, την κυνικότητα της Συνθήκης της Λωζάνης και την θέληση του κόσμου να ζήσει και ριζώσει στη νέα πατρίδα. 
Η σημερινή Αλμωπία είναι μια μάλλον φτωχική γωνιά της Ελλάδας, ξεχασμένη από τους πάντες, με την οποία τα ΜΜΕ σπανίως ασχολούνται διεξοδικά. Χωριά που φιλοξενούσανε μεγάλους και συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς και που μετά την Ανταλλαγή των πληθυσμών του 1922 πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς για τη νέα τους πατρίδα στα βάθη της Ανατολίας ενώ στη θέση τους ήρθαν, ρακένδυτοι και πεινασμένοι οι κυνηγημένοι (και όχι "συνωστισμένοι" που τους θεωρεί η Ρεπούση) από τις τσέτες του Κεμάλ, χριστιανικοί πληθυσμοί του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Χωριά ολάκερα άλλαξαν ιδιοκτήτες και κατοίκους σε μια νύχτα....Άλλα χωριά, τα λεγόμενα "ντόπικα", όπως π.χ. η Ίδα (Στράιτσα κατά το τοπικό ιδίωμα), με κατά βάση σλαβόφωνους χριστιανικούς πληθυσμούς, βρέθηκαν να μοιράζονται βουβά και αμήχανα, τον κοινό κάμπο με τους νέους γείτονες....
Ο κάμπος της Καρατζόβας
Εδώ, η επί χρόνια συνύπαρξη υπήρξε αξιομνημόνευτα αρμονική, ατάραχη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εν αντιθέσει με άλλες περιοχές της χώρας... Λίγο το εύφορο του εδάφους, λίγο ο καλόβολος χαρακτήρας όλων των εμπλεκομένων πλευρών, λίγο η διακριτική αλλά έντονη παρουσία σημαντικών στρατιωτικών μονάδων στη ακριτική αυτή περιοχή, απέτρεψαν τις όποιες κακές σκέψεις εκατέρωθεν.
Ο Αλμωπαίος ποταμός
Κεφαλοχώρι της περιοχής και αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα της περιοχής η Αριδαία (ή πιο γνωστή παλαιότερα και ως Αρδέα, όπως μας θυμίζουν κάποιες ξεχασμένες παλιές πινακίδες σαν και αυτή στον ερειπωμένο πια πρώην σιδηροδρομικό σταθμό της). Και Σούμποτσκο θα ακούσεις να την ονομάζει κανένας ηλικιωμένος ντόπιος

στην αποστροφή του λόγου του... Κωμόπολη χτισμένη μέσα στον κάμπο, στη δυτική πλευρά του Αλμωπαίου ποταμού που κατεβάζει νερό από τα Λουτρά, χωρίς ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χρώμα, χωρίς συγκλονιστικά μνημεία, που περνά ταχύτατα στη λήθη του περαστικού διαβάτη....Μεγάλοι σχετικά δρόμοι, επίπεδη έκταση, κάμποσα τετραγωνισμένα οικοδομικά μπλοκ που προσπαθούν να ενώσουν το ξεκάθαρα αγροτικό προφίλ του παρελθόντος της περιοχής με το σημερινό μεταμοντέρνο νεοελληνικό μπάχαλο που παλεύει να γίνει αστική περιοχή. Ξεχαρβαλωμένα τρακτέρ, με ανοιγμένα τα μισοσκουριασμένα εντόσθιά τους, χάσκουν στις άκρες των δρόμων για να θυμίζουν ότι κάποτε εδώ υπήρχε μεγάλος αγροτικός οργασμός. Παλαιομοδίτικα μαγαζάκια με λιτές επιγραφές, που βρίθουν από προιόντα κατάλληλα για την αγροτική ζώη, από σκούπες, ποτιστήρια, πολύχρωμα σιδερικά, ζωοτροφές, τσίγκινα μαγειρικά σκεύη, φυτοφάρματα, ανταλλακτικά αγροτικών μηχανημάτων. Παραδίπλα μοντέρνες καφετερίες με εκκωφαντικούς r&b ρυθμούς ,και παρέες με περίεργα κουρέματα, tribal tattoos και φυσικά ο καθένας με 1-2 smartphones στο χέρι , νεαρόκοσμος σε παπάκια  που να πάνε και να'ρχονται, και φυσικά φραπέδες παντού.
Καρατζοβίτικο ηλιοβασίλεμα
Σαν βγεις στο δρόμο προς τη Φούστανη, δηλαδή για  τα βορειοανατολικά χωριά της Αλμπωπίας, περνάς τη γέφυρα του Αλμωπαίου ποταμού και στα 5 χλμ συναντάς τον Εξαπλάτανο, χωριό που έχει να περηφανεύεται ότι εδώ έζησε τα παδικά του χρόνια ο γνωστός συγγραφέας Μενέλαος Λουντέμης, ασχέτως με το εαν το συγκεκριμένο οίκημα που σου υποδεικνύεται ως τόπος κατοικίας του, ελάχιστα απέχει πλέον από το να χαρακτηριστεί ως ετοιμόρροπος στάβλος. Μετά είναι η Μηλιά ( Karladova ), προσφυγικό χωριό, άχρωμο και άοσμο. Κατόπιν η Κωνσταντία, κι αυτή προσφυγικό χωριό. Μέχρι το 1925 ονομάζονταν Κωστελούπ, ενώ μέχρι το 1922 ήταν αμιγώς μουσουλμανικό χωριό με 2 τζαμιά (εκ των οποίων το ένα μετά το 1930 μετατράπηκε προσωρινά σε χριστιανικό ναό). Οι σημερινοί κάτοικοι του χωριού είναι κυρίως απόγονοι προσφύγων Ποντίων από την Κορόνιξα (σημερινό Arpali - Ardassa) της Αργυρούπολης, οι οποίοι γύρω στο 1840 κατευθύνθηκαν αρχικά στα Κοτύωρα (Ορντού) στα παράλια του Πόντου και αργότερα (1880) κατέφυγαν στην περιοχή του Αντάπαζαρ (ιδρύοντας τις 14 αμιγώς ελληνοποντιακές κοινότητες της Καρασού) για να αποφύγουν τον βίαιο εξισλαμισμό.
Ο Ναός του Αγίου Νεκταρίου στην Κωνσταντία
Η Κωνσταντία, χάρη στον μικρό αλλά εύφορο κάμπο της αναπτύχθηκε σημαντικά κατά τον μεσοπόλεμο και ο πληθυσμός της έφτασε τo 1940 τους 1144 κα­τοίκους. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πολλοί κάτοικοι της μετανάστευσαν στην μακρινή Αυστραλία και την Γερμανία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ενώ η σταδιακή εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας οδήγησε και τις νεώτερες γενιές στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα κατά την απογραφή του 2011 να καταμετρηθούν μόνο 570 κάτοικοι.
Δραματική υπήρξε η συμμετοχή της Κωνσταντίας στα γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας καθώς υπήρξε επίκεντρο έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών κατά τον Εμφύλιο , που τελικώς οδήγησαν στην πυρπόληση του χωριού στις 10 Φεβρουαρίου του 1947.Ανατολικά του χωριού και σε υψόμετρο 700 μέτρων, επάνω στα υψώματα του Πάικου, βρίσκεται το γνωστό Αγίασμα των Αγίων Θεοδώρων που προσελκύει πλήθος πιστών.
Ο κάμπος και στο βάθος το χωριό Μηλιά
Πιο πάνω η Φούστανη, το πάλαι ποτέ κεφαλοχώρι της Άνω Αλμωπίας,  που διετέλεσε και έδρα στρατιωτικού αποσπάσματος μέχρι τα τέλη του Εμφυλίου, με το γραφικό της κέντρο που διασχίζεται από το κανάλι που κατεβάινει από το Πάικο και περιστοιχίζεται από τους αιωνόβιους πλάτανους. Ακόμη πιο ψηλά ο Αρχάγγελος (η Οσσιανή), το "ντόπικο" κεφαλοχώρι της βόρειας Καρατζόβας, ξακουστό για τα κεράσια, τις πατάτες του, αλλά και το παρακείμενο Μοναστήρι του Αργαγγέλου Μιχαήλ.

Slo Burn


Slo Burn - July

Slo Burn - Positiva 

Slo Burn - Pilot The Dune 

 

 

Slo Burn was a stoner rock band whose popularity peaked in 1996 and 1997. The band was formed by John Garcia of the influential stoner rock band Kyuss, which had split up some months previously. Garcia was joined by Chris Hale on electric guitar, Damon Garrison on bass guitar and Brady Houghton on drums.
In 1996, the band distributed a five song demotape, and in April 1997 released an EP entitled Amusing the Amazing through the record label Malicious Vinyl. According to interviews, Garcia claimed that the band also intended to record a full-length album. Slo Burn toured with Ozzfest in 1997 but decided to split up in September, towards the end of the tour. Garcia subsequently joined the equally short-lived band Unida, before becoming the vocalist with Hermano, which have since recorded three studio albums.
Slo Burn had a sound not dissimilar to that of latter-day Kyuss, which can be attributed to Garcia's singing style and the production work of Chris Goss. However, the music was more direct and less layered or complex. Allmusic describes their style as "simple structures formed out of monolithic rhythm guitars" with "guitar solos that come and go and vibrate weirdly on the way".

 Link : http://en.wikipedia.org/wiki/Slo_Burn

Animal Bazaar in Karakol / Скотный рынок города Каракол

Κυριακή πρωί στο Καρακόλ, μέσα στο καλοκαιρινό λιοπύρι και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παζάρι των Ζώων.... Κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή καταφτάνουν μαζικά με καθε μεταφορικό μέσο για τη μεγάλη καθιερωμένη Κυριακάτικη ζωοπανήγυρη.... Μπόχα και δυσωδία παντού.. Άνθρωποι και ζώα, κάτω από τον αδυσώπητο ήλιο. Ηλιοκαμμένα πρόσωπα, ντόπιοι βοσκοί με τα κωνικά λευκά παραδοσιακά καπέλα τους, τα καλπάκ, χρήματα στα χέρια, φωνές και αντεγκλήσεις, ατελείωτα ανατολίτικα παζάρια μέχρι τελικής πτώσης για το τίμημα της κάθε αγοραπωλησίας, πρόβατα σημαδεμένα με κόκκινο σπρέυ υπομένουν καρτερικά τη μοίρα τους, έτοιμα για  την επικείμενη σφαγή, υποψήφιοι αγοράστες και πωλητές, ζώα φορτωμένα σε καρότσες φορτηγών, σε πορτ παγκάζ ΙΧ οχημάτων, άλογα σελωμένα και μή, γελάδια και αιγοπρόβατα να οχλαγωγούν ασταμάτητα, κι ένα πολύβουο σμαρί ανθρώπων και ζώων επάνω σε ένα χώμα νοτισμένο από απίστευτα στρώματα κοπριάς και λοιπων περιττωμάτων... 
Σκέφτομαι τις αντιδράσεις κάθε δυτικής φιλοζωικής οργάνωσης στο θέαμα που ξεπροβάλει μπροστά μου και κουνάω με θλίψη το κεφάλι μου...Άλλος κόσμος.. εδώ είναι Ασία.... βαθιά Ασία....εδώ ξεχνάς όλα όσα έχεις μάθει τόσες δεκαετίες στη Δύση...Σιωπάς και παρακολουθείς βουβός το αιώνιο αλισφερίσι, προσπαθώντας να καταλάβεις όλα όσα δεν μπορούν να χωρέσουν μονομιάς στο "δυτικό" μυαλό σου ....

Karakol cattle market, the  largest one in Issyk-Kul oblast,  runs every Sunday morning.
In 1869, with Przhevalsk (now Karakol) as base, it first opened as"Small Bazaar". 

The first cattle market was located on the territory of the current clothing Bazaar "Ak-Tilek", but due to its large growth, it moved to another place. People and animals are brought to the market from all parts of the Issyk-Kul oblast. It is open from early morning until lunchtime and only on Sundays.


These days people come mostly not for meat, but to trade/buy horses and cattle. They often send them  to Kazakhstan or even to Russia.
Better to come at dawn, as the early Bazaar ends by the 11:00 in the morning.

The market is a huge accumulation of horses, sheep and cattle, which are put up for sale in three separate venues. Farmers come from all areas, to buy or sell their livestock, to communicate and bargain, sometimes crossing the whole country.
No matter If you're interested in purchasing cattle or not, the fair will give you a lot of new impressions. It’s the place where you will get the most complete picture of the culture and lifestyle of the local people. Here you will see the real rural life of the Kyrgyz people without embellishment..

The Bazaar is surprisingly festive,even though one may witness some aggressive ways in treating the animals. It is an interesting place for tourists, where you can take a picture and watch how quickly the day breaks and a new one starts. Besides, who knows, you may decide to purchase a lamb for Shish kebab of your company on the banks of the lake or in the picturesque Canyon. Just in case, you better take a local guide that can help you !!!! 
Those who have already been to the Sunday market in Kashgar, across the border in Xinjiang, may find the animal market of Karakola bit disappointing; however, it is here, and nowhere else in the Kyrgyz Republic you can observe this traditional form of trade in such a relaxed atmosphere.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 



The Kon-Tiki Museum, Bygdøy peninsula in Oslo, Norway 🇳🇴

The Kon-Tiki Museum (Norwegian: Kon-Tiki Museet) is a museum in the Bygdøy peninsula in Oslo, Norway. It houses vessels and maps from the Ko...